foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Тематска недеља у нашој школи

У нашој школи је од 7.11. 2022. до 11.11.  2022. обележен Европски дан науке, који се обележава  7. новембра  и Међународни дан проналазаштва, који се обележава 9. новембра.
Тим поводом смо уприличили Тематску недељу на тему науке, научника и проналазаштва. Наставници су кроз своје редовне часове,  часове одељенског старешине и часове корелације реализовали низ активности у сарадњи са ученицима у матичној школи и оба издвојена одељења, ИО Мокра гора и ИО Биоска.
Ученици су кроз предмете српског језика, географије, биологије, историје, физике, хемије математике, енглеског језика и руског језика, информатике, музичке и ликовне културе, технике и технологије, физичког васпитања и верске наставе, секције и  часове СНА  спровели низ активности, проширили своја знања и компетенције и учили на мало другачији и интересантан  начин.
Имали су истраживачке задатке, да пронађу у разним изворима (новинама, енциклопедији,  телевизији, интернету), садржаје везане за тему.  Од радова ученика израђени су и занимљиви панои. Ученици су се радо одазвали изазову и рекли да им је било веома занимљиво и да су много тога научили.
Циљ Тематске недеље био је упознавање ученика са светским и нашим научницима и њиховим достигнућима, проширивање постојећих знања и развијање компетенција. 

ЛИНК СА СЛИКАМА

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НИКОЛА ТЕСЛА

ПРЕЗЕНТАЦИЈА РУЂЕР БОШКОВИЋ

 

Copyright 2023  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА