foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

ЗАПОСЛЕНИ

Дечја недеља

Посета школској библиотеци. Учлањавање ученика првог и четвртог разреда ИО Биоска. Добијање чланске карте, упознавање са наставницом српског језика која их је упознала које књиге могу да узму да читају у нашој школској библиотеци.
Приредба поводом пријема првака у Дечји савез, подела добродошлица и беџева. Приредбу су припремили ученици четвртог и петог разреда.

ЛИНК СА СЛИКАМА

Дочек првака 31.август 2021.

Текст за дочек првака

          Деценија, две деле нас од времена када је наша школа била испуњена дечјом грајом. Ходници су брујали од неуморне трке и стварао се утисак  да другачије не може бити, посебно због краја у коме се школа налази и његове невероватне природе. Укратко, веровало се да ће се село развијати , а самим тим школа  имати више деце.

     31.8. 2021. говори о другачијем развоју ситуације: у 1.разред наше школе ( укључујући и издвојена одељења у Мокрој Гори и Биосци) полази свега осморо деце. Ипак, то не умањује спремност за организовање свечаног дочека, који је ове године пропратила и локална телевизија ТВ5.

      У учионици будућих првака, у матичној школи,  припремљен је срдачан дочек   речима топле добродошлице , које  је украсним словима исписао њихов учитељ, Владимир Милановић.

  Дочек је отворила Нада Јовичић, представник Градске куће , испред Већа за заштиту животне средине.  Иза говора охрабрења, уследили су и поклон-пакети, које је уручила госпођа Јовичић.

    Првацима се затим обратила и директор школе, Оливера Мисаиловић, пожелевши им успех у учењу, али  уз обећање да ће игра бити саставни део њиховог учења.

  У времену које је испред  наших првака,  у жижи стварности школског живота, свакако су  учитељи. Ове године  Љубица Станић, Мирјана Радовановић и Владимир Милановић имају  привилегију да поставе основе  елементарне , затим  и функционалне писмености, неопходне за   развој и успех у савременом друштву. А наши прваци имају привилегију да ће их ка том успеху ободрити најискуснији учитељи наше школе, који су испратили многе генерације,  међу којима су многи данас успешни  и самосвесни одрасли људи.

  Све то наговештава разлоге да се присутним првацима обрати и њихов учитељ, Владимир Милановић.  Поделивши им честитке за полазак у први разред, изразио је наду да ће лепо сарађивати, а да ће рад  бити награђен знањем.

 Незаобилазни део програма  испунили су  ученици старијих разреда са својим рецитацијама и  порукама, што је посебно разгалило наше прваке.

Прваци, као и њихови родитељи, изгледали су заинтересовани и задовољни приређеним прогамом, о чему сведоче и приложене фотографије.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

 

 

Шта смо научили од јесени

Крајем септембра и почетком октобра, ученици првог циклуса у Матичној школи славили су јесен. Својим активностима показали су своју захвалност на свему ономе чему нас она учи.
Јесењи савети
·         Контрасти граде целину
·         У плодовима рада могу истински уживати само они који уложе труд
·         Промене су саставни део одрастања и без њих је досадн
·         Без кише се не може процветати, без љубави се не може расти

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

Copyright 2021  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА