foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Дочек првака 31.август 2021.

       Деценија, две деле нас од времена када је наша школа била испуњена дечјом грајом. Ходници су брујали од неуморне трке и стварао се утисак  да другачије не може бити, посебно због краја у коме се школа налази и његове невероватне природе. Укратко, веровало се да ће се село развијати , а самим тим школа  имати више деце.
     31.8. 2021. говори о другачијем развоју ситуације: у 1.разред наше школе ( укључујући и издвојена одељења у Мокрој Гори и Биосци) полази свега осморо деце. Ипак, то не умањује спремност за организовање свечаног дочека, који је ове године пропратила и локална телевизија ТВ5.
      У учионици будућих првака, у матичној школи,  припремљен је срдачан дочек   речима топле добродошлице , које  је украсним словима исписао њихов учитељ, Владимир Милановић.
  Дочек је отворила Нада Јовичић, представник Градске куће , испред Већа за заштиту животне средине.  Иза говора охрабрења, уследили су и поклон-пакети, које је уручила госпођа Јовичић.
    Првацима се затим обратила и директор школе, Оливера Мисаиловић, пожелевши им успех у учењу, али  уз обећање да ће игра бити саставни део њиховог учења.
  У времену које је испред  наших првака,  у жижи стварности школског живота, свакако су  учитељи. Ове године  Љубица Станић, Мирјана Радовановић и Владимир Милановић имају  привилегију да поставе основе  елементарне , затим  и функционалне писмености, неопходне за   развој и успех у савременом друштву. А наши прваци имају привилегију да ће их ка том успеху ободрити најискуснији учитељи наше школе, који су испратили многе генерације,  међу којима су многи данас успешни  и самосвесни одрасли људи.
  Све то наговештава разлоге да се присутним првацима обрати и њихов учитељ, Владимир Милановић.  Поделивши им честитке за полазак у први разред, изразио је наду да ће лепо сарађивати, а да ће рад  бити награђен знањем.
 Незаобилазни део програма  испунили су  ученици старијих разреда са својим рецитацијама и  порукама, што је посебно разгалило наше прваке.
Прваци, као и њихови родитељи, изгледали су заинтересовани и задовољни приређеним прогамом, о чему сведоче и приложене фотографије.

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

 

 

Copyright 2021  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА