foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА И ДАН ШКОЛЕ 2021

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА И ДАН ШКОЛЕ

27. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

 

Данас, 27. јануара, прослављамо школску славу Светог Саву и Дан школе.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију и прописане мере безбедности и заштите здравља ученика и запослених, овај дан обележавамо презентовањем пригодних садржаја путем сајта школе и Гугл учионице.

Честитамо свим награђеним ученицима на литерарном и ликовном конкурсу!

Свој деци, ученицима, њиховим родитељима и запосленима у школи честитамо школску славу Светог Саву и Дан школе!

Линк ка видеу, у чијој изради су учествовали ученици наше школе у сарадњи са вероучитељем, поводом обележавања школске славе, налази се испод. Такође, можете прочитати и кратак историјат наше школе ОВДЕ.

Железница очима наших ученика

На овогодишњи, 37. по реду, Ликовни конкурс ,,Железница очима деце 2020“ стигло је 2 930 ликовних радова ученика школског узраста и деце предшколског узраста, из преко 270 основних школа, 109 вртића и предшколских установа и из три специјалне школе.
Жири овогодишњег конкурса доделио је девет равноправних награда за ликовне радове деце школског узраста, у вредности од 6 000 динара и шест награда деци предшколског узраста, у вредности од 4 000 динара. Међу награђенима је и наш Ђорђе Станић, ученик другог разреда.
 Изабрано је и 250 радова за изложбу у Галерији Железничког музеја, међу којима је и рад Огњена Јанковића, такође нашег ученика другог разреда. 
Изложба дечјих ликовних радова биће отворена у Железничком музеју (Немањина 6, Београд) до 21. јануара 2021. године, сваког радног дана од 9 до 15 часова. Улаз је бесплатан.

Списак изложених радова - линк

Више о изложби и награђеним радовима - линк

 

Новогодишња акција у ИО Биоска

Већ трећу годину наставници у ИО Биоска се труде да подстакну дух предузетништва код ученика, а осим стицања вештина, ова акција има за циљ прославу предстојеће Нове године која се не може замислити без пакетића.

Тренутна ситуација донекле је изменила идеју да ученици и наставници честитке, украсе и обележиваче за књиге праве заједно, те су организацију преузеле две наставнице. Акција је настављена и попримила је тајновити карактер, будући да је исход био неизвестан. Наставнице Душица и Ана уз моралну, финансијску и позамантеријску помоћ колега из Биоске, месец децембар искористиле су за припрему, израду и пласирање препознатљиве робе, а да ли је акција била успешна, процените из приложеног...

Срећне новогодишње и божићне празнике жели вам колектив ИО Биоска!

 

   ПОКЛОНИ

   УКРАСИ

Copyright 2021  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА