foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

Школу је посетила екипа Јуроњуз( Euronews Serbia) поводом проглашења Мокре Горе за најбоље туристичко село на свету

Како ТАНЈУГ јавља.  2.децембра, 2021.године, заседала је Светска туристичка организација УН и у конкуренцији од 170 села  из 75 земаља широм света ( свака земља је имала право да представи по 3 села), према веома строгим критеријумиима, Мокра Гора је , поред предложених Гостиља и Тршића из наше земље, освојила јединственом природом захтевне судије.
У срцу најбољег туристичког села је наша школа, па сада нема натраг: велика титула носи са собом и велику пажњу, на првом месту медија.  Екипа  Јуроњуза, наоружана фотоапаратима и камерама, пожелела је  да изблиза упозна, а другима приближи мале људе, који ће захваљујући подршци својих наставника, касније постати велики људи, они који познају,  негују и чувају благодети свог краја.  Тако  Мокра Гора има шансе да задржи титулу још дуго, као Меси- Златну лопту. Једноставно, тако Мокра Гора има шансе!

ЛИНК СА СЛИКАМА

ЛИНК КА ЧЛАНКУ

Новогодишња приредба поводом предстојећих празника

Данас су наши предшколци у школи у Кремнима одржали пригодну приредбу поводом предстојећих празника. Кроз песму и игру пожелели су срећне празнике свим присутним гостима.
Директор и педагог школе, родитељи , ученици првог и четвртог разреда са својим учитељем, уживали су гледајући наше најмлађе.

ЛИНК СА СЛИКАМА

Како ЗУОВ каже, а опет ван оквира

Често се дешава да због одређених форми, образаца, листа, извештаја, који су у данашње време обавезујући  за наставника, сам наставник , мада несвесно, почиње да дејствује, односно предаје  под теретом обрасца. Тако поставља и захтеве пред ученике, тражећи знања, која ће опет моћи да се сврстају у листу исхода, који одговарју прописаним стандардима... и тако у недоглед, а на штету оних,  због којих сам систем постоји.
Ипак, храбри чињеница да постоје наставници који прате програм, а својим умећем, учине процес учења приступачним ученицима, тако да они осете да желе да сазнају, а не да морају. У клуб таквих наставника уписала се наша нова колегиница,Ивана Поњавић, професор биологије. Изузетно комплексан и обиман програм биологије за 7. разред, садржи тему Филогенија и систематика. Замишљено је да  као продукт рада  буде  изложба  модела  фосилних остатака, а њих  су направили ученице  7-2  ИО Мокра Гора: Сара Милисављевић и Невена Бјелић, док је Лазар Бучевац допринео и реалним примерком, истражујући терен поред реке Камешине. Изложба је постављена у холу школе, па је  била доступна ученицима осталих разреда и наставницима, као пример добре праксе.

ЛИНК СА СЛИКАМА

Тајни Деда Мраз(ови) у ИО Биоска

Гест је  колегиница које су сада радници других школа, а показује да хуманост не зна за границе. Све је почело  пар година раније, када су професор енглеског језика, Душица  Каримановић и професор физичког васпитања, Ана Браловић, уз сарадњу и подршку других наставника,  покренуле хуманитарну акцију продаје ручно израђених честитки за Нову годину. Тек да подсетимо читаоце, акцију су  подржали власници  локалне продавнице из Биоске, као и кафеа у Ужицу, који су били продајна места. Средства су намењена и искоришћена за прављење пакетића за децу  из ИО Биоска и децу из Специјалне школе: Миодраг Матић Луне.
Како се испоставило да нису искоришћена сва средства, нашим драгим колегиницама је природно решење било да наше  мало јато поново обрадују пакетићима.  Уз претходну најаву Директору школе, Душица и Ана су 28.12. нешто мало пре почетка великог одмора под јелку у холу школе, поређале пакетиће, а уместо школског  звона,  холом је одзвањала свима позната песма о неким другим звончићима : Jingle bells . Колегинице су се маскирале у Деда Мраза и ... не можете замислити колико су се деца обрадовала.  Уследило је фотографисање,  подела пакетића,  мали разговори са омиљеним наставницама и чаролија је потрајала чак и када су отишле.
Још један другачији дан. Драге наше колегинице, ХВАЛА!

ЛИНК СА СЛИКАМА

Библиобус по други пут међу Србима ( тј. Креманцима)

Наши драги пријатељи , библиотекари  су  29.12. посетили ИО Мокра Гора и приредили комплетан програм, који су извели и у матичној школи. Ипак, пре тога су раздужили и поново задужили новим књигама малишане и оне мало веће у Кремнима. Поједини ученици су били баш срећни, јер су у новом кругу добили књиге које су им побегле у првој расподели.
У мокрогорском одељењу, Црвенкапа и Вук измамили су осмехе симпатије код деце, али и код наставника. Наши посетиоци су похвалили  начин вођења и одржавања библиотеке, односно нашу колегиницу, Драгану Шимшић.  Искрено , похвала је као и код деце, додатна мотивација да се још више трудимо, а у овом случају продубимо сарадњу  са тимом који је нашој страни у  непрестаној просветитељској мисији.

ЛИНК СА СЛИКАМА

ЛИНК КА ЧЛАНКУ

Copyright 2022  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА