foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

НАШЕМ КОЛЕГИ ГРУЈУ ТЕШЕВИЋУ КОЈИ НАС ЈЕ ПРЕРАНО НАПУСТИО 10.7.2020

Драги Грујо, 

Све што напишем неће бити довољно да опише године сарадње, договора ,рада, пријатељства... разумевања у две речи са оном твојом епском пошалицом. Не могу да верујем да си и ти прерано неправедно отишао, само изашао из учионице. Ниси нам рекао ни: "Нисам добро". Проклета болест! А ми смо те замишљали са рибарским штапом   на обали Дрине или твог језера како трошиш своје пензионерске дане. Заслужио си то!  Јер посао просветара је племенит, величанствен,али и оскудан. И, онда, заслужујемо ту пензију, заслужујемо мирну старост! Али не слаже се све са нашом замишљеном људском правдом. 

Није нам се дало ни да те људски испратимо, од ове несрећне болести која се надвила над човечанство... Знам ... ти би се сад нашалио : " Добро вам дошло".  Не, ти си такав, скроман искористио да нам побегнеш без суза и великих речи,без много људи... Да те спустимо тихо ту крај наше тврде вишеградске стазе. 

Наш колектив је изгубио пријатеља, колегу, сарадника... Начин на који си ТИ заузимао ТО место је посебан. Начин на који смо се у Активу споразумевали је посебан... Наш Актив ТИ,Марина и ја...  

Недостајаћеш нам СВИМА, али ћемо те памтити.  " Фраза" рећи ћеш, али веруј, србисти посебно памте, ти то знаш!

Нека те Бог чува пријатељу! Ми ћемо те чувати у срцу!

 

ТВОЈ КОЛЕКТИВ

 

Copyright 2020  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА