foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
foto5

О ШКОЛИ

МАТИЧНА ШКОЛА КРЕМНА

ИСТОРИЈАТ

 На крајњем југозападу Србије, на удаљености 35 км од Ужица ка Вишеграду, налази се село Кремна. Кремна, слатка мала ваздушна бања, названа тако још почетком XX века, због своје идеалне надморске висине (од 800м), климе, увек на удару морских и континенталних ветрова, сеоце које са својим цветним ливадама и планинским врховима обраслим густим четинарским шумама, раздваја две најлепше планине Западне Србије - Тару и Златибор. И управо због својих природних лепота, близине Таре, Златибора и Мокре горе, али и онога за шта нисмо сигурни да ли је мит или стварност, Кремна су постала једна од најпопуларнијих сеоско-туристичких дестинација овог краја за људе жељне здравог ваздуха, домаће феноменалне кухиње, као и мирног одмора.
  Школа у Кремнима основана је давне 1888.године, да би 1932.године, а потом и 1959.године, биле изграђене нове школске зграде, у којима се и данас изводи настава и које захватају површину од око 1.500м2. Школа има једну учионицу за предшколску групу, четири учионице за ученике од 1. до 4. разреда и шест учионица за кабинетску наставу. Дворишни део школе је асфалтиран, као и школско игралиште, а изнад и испод дворишта се налази воћњак, који захвата површину од око 3ха.

ШКОЛА ДАНАС

Основну школу „Богосав Јанковић“ Кремна, похађа 94 ученикa од 1. до 8. разреда распоређених у 18 одељења, и 9 полазника припремног предшколског програма у матичној школи укупно чини 103 ученика. Од тога у матичној школи има 27 ученика од 1. до 8. разреда, а у њеном саставу раде издвојена одељења, и то: Мокра Гора (осморазредна) - 33 ученик, Биоска (осморазредна) - 25 ученика, Кесеровина (четвороразредна) - 9 ученика, док одељења: Врутци, Шарган Витаси и Котроман не раде.
  Ученици ове школе сваке године учествују на школским такмичењима где постижу завидне резултате са пласманима и на републичко такмичење. У школи се изводе предвиђене наставне и ваннаставне активности  према Годишњем плану рада. 

МАТИЧНА ШКОЛА КРЕМНА

ЛИНК СА СЛИКАМА

ЛИНК СА СЛИКАМА

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

ИО МОКРА ГОРА

ЛИНК СА СЛИКАМА

ИО БИОСКА

ЛИНК СА СЛИКАМА

ЛИНК СА СЛИКАМА

ИО КЕСЕРОВИНА

ЛИНК СА СЛИКАМА

 

Copyright 2022  ОШ " БОГОСАВ ЈАНКОВИЋ" КРЕМНА